La restaurant

In vizitele la restaurant, fie cu ocazia unui eveniment cu totul special, in pauza de pranz sau serile de week-end, tineti cont de regulile elementare de comportament in localuri publice. La fel cum dumneavoastra va asteptati la servicii ireprosabile, indiferent daca luati o masa pe fuga sau participati la o ocazie festiva, respectati-va si fiti la randul dumneavoastra clienti model, indiferent de situatie.
     Ce tinuta este potrivita pentru a iesi la restaurant ?
Tinuta trebuie sa fie corespunzatoare, uneori ea fiind ceruta in mod obligatoriu de anumite restaurante. Trebuie sa ne adaptam la pretentiile restaurantului, dar e bine sa tinem cont si de ocazie, precum si de modul in care se vor imbraca ceilalti comeseni. Cea mai potrivita imbracaminte pentru restaurante ramane cea eleganta de oras. O tinuta excentrica poate fi nepotrivita cu ambianta localului si nici nu puteti merge in trening la Hilton, chiar daca aveti buzunarele doldora de bani.
     Cand ajungem la o intalnire si care este ordinea corecta a intrarii in restaurant ?
Un barbat atent va ajunge la restaurantul in care si-a fixat intalnire cu o doamna , cu cel putin un sfert de ora inainte. Sub nici o forma nu poate fi asteptat la masa de catre aceasta. Isi va alege un loc de unde sa poata observa intrarea , pentru a-i iesi in intampinare. Doamna ar trebui sa respecte cu exactitate ora fixata si sa nu cocheteze cu celebrul "sfert academic".
Daca intrati in acelasi timp, primul care intra in restaurant este barbatul, pentru a-si proteja invitata de priviri curioase si pentru a-i cere sefului de sala sa-i indice o masa libera.
     Cum procedez cand observ pe cineva cunoscut in restaurant ?
Cand intrati intr-un restaurant si vedeti o cunostinta, asezati-va la masa acesteia numai daca sunteti invitati. S-ar putea ca aceasta sa astepte pe cineva si din delicatete sa nu o marturiseasca din primul moment. Odata asezati, va va fi mult mai greu sa va ridicati si sa va cautati alt loc, in momentul in care simtiti ca ati devenit inoportuni. Oamenii vin la restaurant nu numai ca sa manance, ci si sa stea de vorba. Nu putem sili pe nimeni ca, din politete, sa ne accepte prezenta o seara intreaga. Aceasta situatie se poate ivi chiar intre prieteni foarte buni, pe care nu ne vom supara ca nu ne-au invitat la masa lor. Au avut probabil motive serioase sa o faca.
     Exista reguli privitoare la comanda ?
Meniul este consultat de fiecare persoana de la masa in parte. Dupa ce s-au hotarat ce vor sa manance si sa bea, domnul este cel care da comanda. O doamna evita sa vorbeasca cu chelnerul , pe tot parcursul mesei.
     Cum procedam in situatia in care asteptam prea mult ?
Se intampla uneori sa fim "uitati" dupa ce am facut o comanda. Intr-un local aglomerat acest lucru este explicabil. Sa retinem figura chelnarului, sa ne ridicam de la masa si sa-i reamintim ca asteptam de mult. O vom face ferm, dar fara comentarii agresive si inutile.
     Ce se intampla daca scap ceva pe jos ?
Cand va cade ceva de pe masa - o maslina sau o chifla - si sunt la indemana, sa nu considerati o lipsa de distinctie gestul de a le ridica. Tacamul cazut se pune deoparte si se cere altul.
     Putem felicita personalul pentru serviciile oferite ?
Cand va place in mod deosebit un fel de mancare, nu fiti jenati sa transmiteti felicitari bucatarului. Acesta va veni adeseori sa primeasca multumirile dumneavoastra personal.
     Cum rezolv o reclamatie legata de serviciu ? Cui e mai bine sa ma adresez ?
Recunoastem oamenii bine crescuti dupa raritatea reclamatiilor si dupa tonul adoptat cand le fac. Nu sunt admise discutiile in contradictoriu cu chelnerii, chiar daca avem dreptate. Nu ne dam in spectacol ! Fara nervi, fara tipete, fara amenintari. Daca nu va place nimic, nici seviciul nici mancarea, nu faceti o scena. Platiti si plecati, nu inainte de a va spune parerea patronului, precizand ca veti ocoli in viitor acest local. Nu mai este nevoie sa atragem atentia asupra tonului, care va fi deosebit de politicos. Este suficient.
     Cum procedez daca nota de plata e gresita ?
Chemati discret chelnerul, pentru a achita nota de plata. Verificati-o cu o privire, caci aveti dreptul sa corectati greselile flagrante. Daca se iveste o problema, o rezolvati simplu, cerind lamuriri chelnerului. Orice nemultumire se adreseaza sefului de sala sau patronului restaurantului. Veti apela la patron numai daca este absoluta nevoie.
     Pot sa iau acasa partea de portie pe care nu am reusit sa o termin ?
Indiferent cat de mult ati lasat in farfurie sau cat de mult v-a placut ceea ce ati comandat, ceea ce a fost platit dar nu s-a mancat sau nu s-a baut, nu se cere la pachet pentru acasa. Faceti acest lucru numai la fast-food sau la restaurante cu autoservire care ofera aceasta optiune.
     Cum este potrivit sa parasim restaurantul ?

La plecare barbatul isi ajuta partenera sa se ridice, tragandu-i scaunul. Ca si la intrare, tot el merge cu un pas inainte, fara a lasa insa impresia ca nu sunt impreuna. La garderoba prima care se imbraca este doamna.


 


 

Cautari frecvente:
Restaurante Nunta Bucuresti,
Restaurante Nunti Bucuresti,
Oferte Nunta 2015,  
Restaurant Nunti Bucuresti,
Meniuri Mese Festive 2015,
Sala Evenimente Bucuresti,
Sali Nunti Bucuresti,
Sala Nunta Bucuresti,
Sala Conferinte Bucuresti,
Sali Conferinte Bucuresti,
Oferte Botezuri 2015,
Sala Conferinta Bucuresti,
Sali Conferinta Bucuresti,
Restaurant Botez Bucuresti ,
Meniuri Nunta 2015
 
 
 
 


Home page
Locatii Platinum
Lista Restaurante
Lista Locatii Petreceri
Meniuri festive si recomandari gastronomice
Lista Sali Conferinta
Forum
Contact