Evitarea situatiilor delicate la mese festive

La mesele festive ne apar in cale diverse situatii care pot deveni extrem de jenante si genereaza interpretari deloc favorabile celor in cauza. Aveti mai jos in cateva linii mari unele dintre cele mai comune surse de rusine si jena, impreuna cu cateva recomandari legate de evitarea lor eleganta.

Mainile : Cat timp nu mancati, puteti tine mainile in poala sau le puteti sprijini pe masa. Folositi pentru aceasta pozitie doar incheieturile mainilor, niciodata coatele. Amintiti-va ca painea nu se taie niciodata la o masa formala, ci doar se rupe. De altfel, ruperea si ducerea painii la gura este singura situatie pentru care se utilizeaza degetele in timpul mesei, cu exceptia delicateselor mici.

Nu condimentati mancarea decat dupa ce ati gustat-o, acesta fiind un gest de nepolitete fata de cel care a preparat-o.

Daca in timp ce mancati sunteti obligat sa vorbiti, deoarece vi s-a pus o intrebare, puteti incerca sa raspundeti, dar doar daca aveti o cantitate mica de mancare in gura. De aceea este recomandabil ca in compania altora sa consumati mancarea in cantitati mici. Mai politicos este totusi sa aratati ca nu puteti vorbi si sa reluati conversatia dupa ce ati incheiat.

Daca va cade sau va curge mancare din farfurie, folositi tacamurile pentru a o aduna si aseza pe partea dreapta a farfuriei.

Scuiparea mancarii: Nu scuipati niciodata nimic in servet. Eliminati cartilagiile, grasimea sau orice alta mancare nedorita din gura folosind cat se poate acelasi tacam cu care le-ati introdus in gura. Daca nu este posibil, acoperiti-va gura cu mana stanga si scoateti cu mana dreapta, apoi asezati resturile pe marginea farfuriei si acoperiti cu mancare, pentru a nu obliga alti invitati sa le priveasca in timp ce mananca.

Daca se intampla sa va ramana mancare intre dinti, nu incercati sa stergeti pe servet sau sa aruncati pe jos acel surplus.

Parasirea mesei : Nu trebuie sa va ridicati niciodata in timpul mesei, cu exceptia unei urgente. Daca trebuie sa folositi toaleta sau daca vi se face rau brusc, anuntati-va insotitorul sau insotitoarea si scuzati-va doar la vecinii imediati. Puteti sa va cereti scuze gazdei spunandu-i ca nu v-ati simtit bine, dar incercati sa intrerupeti cat mai putin evenimentul.

Folosirea telefoanelor mobile: Nu va lasati mobilul sa sune cat timp participati la o ocazie formala sau de afaceri si nici nu este recomandat sa il folositi in acel cadru, din momentul sosirii si pana la plecare.

Resturile de mancare : Nici la evenimente, nici la restaurantele bune, nu trebuie sa cereti resturile la ‘pachet pentru acasa’. Chiar daca sunteti intrebati de catre chelner, veti refuza politicos si ferm.

 


Cautari frecvente:
Restaurante Mese Festive,
Locatii Evenimente Corporate,
Oferte Petreceri Firma 2015-2016,
Meniuri Petreceri Companie,
Oferte Mese Festive 2015-2016,
Sali Banchete,
Restaurante Dineuri Cocktailuri,
Locatii Mese Festive,
Oferte Evenimente Corporate 2015-2016
Restaurant Nunti Bucuresti 2015-2016
Restaurant Nunta Bucuresti 2015-2016
Oferta Meniu Nunta Bucuresti
Oferte meniuri nunti Bucuresti 2015-2016
Oferta meniu botez Bucuresti
Oferta meniuri botez Bucuresti 2015-2016

 

 

 


Home page
Locatii Platinum
Lista Restaurante
Lista Locatii Petreceri
Meniuri festive si recomandari gastronomice
Lista Sali Conferinta
Forum
Contact