Codurile vestimentare

Dress coduri pentru evenimente formale: Cum ne imbracam la evenimente?

Codurile vestimentare reprezinta o notiune relativ noua, introdusa in limbajul nostru printr-un salt fortat de bunele maniere globale si de practici deja bine inradacinate in domeniul evenimentelor si modei.
Va oferim mai jos un indrumar util pentru intelegerea corecta a obligativitatii unui anumit cod vestimentar, mentionat de obicei pe invitatie sau verbal, de catre organizatorul unui eveniment :


Casual : Indica vestimentatia simpla, de zi, neceremonioasa si informala ( de exemplu : jeansi, pantaloni scurti sau orice obiect vestimentar confortabil)

Business Casual ~ Casual business : Pentru barbati, codul semnifica o bluza de calitate din tricot, o pereche de pantaloni din materiale usoare si culori casual, o jacheta sport (pentru sedinte), o pereche de pantofi de piele, de zi. Pentru femei Business Casual reprezinta pantaloni casual, fuste, rochii, tricotaje si poate chiat jeansi si tricouri, daca este permis. Sandalele nu sunt de obicei permise.
Tineti cont totusi, ca Business Casual variaza de la o un domeniu de afaceri la altul si este important sa aflati ce coduri vestimentare, reguli si reglementari ale acestora corespund diverselor tipuri de afaceri.


Casual ~ Casual elegant : Este un cod similar cu business casual, dar este ceva mai elegant.

Formal Attire/ Black Tie ~ Vestimentatie formala: Barbatii poarta fracuri. Doamnele poarta rochii de cocktail, rochii lungi sau piese de seara elegante.

Black Tie Optional ~ Vestimentatie formala optionala : Aveti optiunea de a purta frac, dar va anunta ca evenimentul este intr-adevar formal. Costumatia barbateasca alternativa ar fi costumul inchis la culoare si cravata. Doamnele prefera, de asemenea, rochii de cocktail, rochii lungi sau piese de seara elegante.

Creative Black Tie ~ Vestimentatie formala creativa : Interpretare trendy a vestimentatiei formale. De exemplu, barbatii pot deveni moderni cu un frac, purtand o camasa neagra, fara cravata. Doamnele pot purta rochii scurte, lungi sau piese separate.

White Tie ~ Vestimentatie foarte formala: Barbatii poarta vestimentatia completa, cu cravate albe, veste si camasi. Doamnele poarta doar rochii lungi.

Semi-formal ~ Vestimentatie semi-formala: Acest cod vestimentar poate crea confunzii. In acest cazuri, de obicei, fracul si rochia lunga nu este obligatorie. O nunta de dupa-amiaza (dupa h.18) necesita totusi costume in culori inchise si rochii de cocktail. Evenimentele semi-formale de zi inseamna costum pentru barbati si o rochie scurta eleganta sau costum elegant, pentru doamne.

Cocktail Attire ~ Vestimentatie de cocktail : Rochii scurte elegante, pentru doamne si costume in culori inchise, pentru domni.
 

 
 
 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 


 
 
 


 
 
 
Cautari frecvente:
Restaurante de Nunta Bucuresti,
Restaurant Nunti Bucuresti,
Sali Nunta Bucuresti,
Sali Conferinte Bucuresti,
Locatii Party Bucuresti,
Locatii pentru Botez Bucuresti,
Sala Nunta Bucuresti,
Saloane de Nunti Bucuresti,
Restaurante Nunta Bucuresti,
Locatie Seminarii Bucuresti,
Locatii Team Building


Home page
Locatii Platinum
Lista Restaurante
Lista Locatii Petreceri
Meniuri festive si recomandari gastronomice
Lista Sali Conferinta
Forum
Contact