Invitatul model la evenimente

In orice situatie, la evenimente sau doar la restaurant, trebuie sa fiti pregatiti intotdeauna pentru orice nivel de servire, inclusiv la evenimentele formale, calitatea serviciului putand varia mult. Din respect pentru cei care va insotesc sau pentru gazda organizatoare, insa, urmati regula 'Daca nu poti spune ceva pozitiv, nu spune nimic'. Chiar daca observati ceva evident in neregula, daca nu sunteti gazda, atunci nu este cazul sa faceti comentarii.
 
Exista trei reguli principale de conversatie pentru oaspetii unei ocazii festive :
  • Nu folositi cuvinte jignitoare, indiferent de motiv.
  • Nu strigati. Nu trebuie sa ridicati vocea desupra nivelului de politete.
  • Abtineti-va sa va folositi mainile pentru a accentua ceea ce spuneti.
In prezent, la majoritatea restaurantelor de calitate si la multe dintre evenimentele cu servicii de catering, felurile sunt aduse pe farfurie, deja pregatite. Se mai practica insa si varianta 'service de l'Anglais' : ospatarul serveste oaspetii direct de pe platou, din partea stanga a fiecaruia, folosind lingura-furculita speciala pentru servire. Trebuie sa va inclinati catre dreapta, cu mainile in poala, pentru a ii lasa spatiu si sa multumiti la finalul servirii.
Este recomandabil sa lasati ospatarii sa va serveasca bautura planificata de organizator, iar cand oferta este variata, urmati regulile generale de potrivire cu felurile de mancare. Vinul se va turna intotdeauna inainte de felul potrivit, iar paharul va fi intotdeauna inlaturat la sfarsitul acestuia. Nu apucati paharul si nu il mutati, inainte de a fi umplut si nu incepeti sa beti inainte ca gazda apuca paharul sau inainte ca toata lumea sa inceapa sa manance. La toasturi, intotdeauna trebuie sa va ridicati in picioare, chiar daca nu beti din pahar. In afara cazului in care sunteti impiedicati de o dizabilitate, este o insulta sa ramaneti asezati in timp ce gazda face un toast.
Va mai recomandam sa chemati ospatarii, pentru a va reumple paharul. In ocazii foarte formale, chiar daca apa este lasata pe masa, preferati sa chemati ospatarul, in loc sa va ridicati si sa va intindeti catre sticla, pentru a va servi.

 
 
 
 
 
 
 
 
Cautari frecvente:
Restaurante Nunta Bucuresti,
Oferte Evenimente 2015-2016,
Restaurante Nunti Bucuresti,
Oferte Nunta 2015-2016,  
Restaurant Nunti Bucuresti,
Sala Evenimente Bucuresti,
Meniuri Mese Festive 2015-2016,
Sali Nunti Bucuresti,
Sala Nunta Bucuresti,
Sala Conferinte Bucuresti,
Sali Conferinte Bucuresti,
Sala Conferinta Bucuresti,
Sali Conferinta Bucuresti,
Restaurant Botez Bucuresti 
Ballroom nou Bucuresti
Saloane nunti Bucuresti 2015-2016


Home page
Locatii Platinum
Lista Restaurante
Lista Locatii Petreceri
Meniuri festive si recomandari gastronomice
Lista Sali Conferinta
Forum
Contact