Servire clasica versus bufet suedez

Cand organizam evenimente festive, una din problemele in fata carora suntem pusi este alegerea meniului. Alegerea acestuia depinde, fireste, de tipul de eveniment pe care vrem sa-l organizam. Vom elimina de aici evenimentele care impun un protocol strict si ne vom rezuma la nunti, botezuri si alte mese festive.
Avem doua alternative principale, meniu clasic versus bufet suedez. Fiecare alegere are avantajele sale. Sa le analizam impreuna.
Meniul clasic este unanim accepat. Putem considera acest lucru ca fiind primul sau avantaj. Din pacate exista anumite prejudecati in ceea ce priveste bufetul suedez. O parte din invitati este posibil sa nu fie prea familiarizati cu aceasta practica. Motivele pentru care bufetul suedez ar putea sa nu fie un succes sunt:
  • Unii invitati vor astepta sa fie serviti
  • O parte dintre ei nu vor stii ce bunatati le sunt pregatite
  • Jena poate juca un rol important aici. Nefiind familiarizati cu un astfel de eveniment, invitatii dumneavoastra ar putea ezita sa se serveasca singuri, sau atat cat si-ar dori, din bunatatile pregatite
  • Libertatea pe care doriti sa le-o oferiti, prin posibilitatea de a alege ceea ce le place, ar putea fi gresit interpretata. Lipsa servirii protocolare ar putea fi considerata un minus de catre unii invitati
Totusi, situatia nu este asa de neagra pe cat pare la prima vedere. Gestionat cu grija, bufetul suedez are cateva avantaje evidente:
  • O mai mare diversitate a preparatelor culinare pe care le puteti oferi invitatilor dumneavoastra si implicit satisfacerea mai multor gusturi
  • Daca va doriti sa aveti un eveniment animat, in care distractia sa fie la ea acasa, bufetul suedez e o idee foarte inspirata. Eliminati timpii morti prin simplul fapt ca pauzele impuse de servirea rituala a diverselor feluri incluse in meniu nu mai trebuie sa va tina invitatii lipiti de scaune. Fiecare se va servi atunci cand va dori, iar ringul de dans nu va mai fi niciodata gol.
  • Daca acceptam ideea ca unii dintre noi mananca mai mult iar altii mai putin, putem satisface toti invitatii, chiar si pe cei mai pofticiosi, fara nici un fel de costuri suplimentare. Astfel toata lumea isi va aminti evenimentul dumneavoastra ca pe una dintre marile reusite culinare.
Concluzia noastra? Va lasam sa alegeti. Nu uitati insa ca una dintre cheile succesului este informarea invitatilor. In afara informarii directe, puteti opta pentru meniuri tiparite, in care sa listati bunatatile cu care va veti delecta invitatii, precum si detalii asupra servirii. Ar fi o idee buna sa mentionati si in invitatie.
Inca o prejudecata peste care puteti trece: chiar daca optati pentru bufet suedez, puteti solicita personalului locatiei inchiriate sa ii serveasca pe anumiti invitati, pentru care considerati necesar acest lucru.

 
Orice alegere veti face, noi va dorim un eveniment reusit!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Cuvinte cheie:
Meniuri Festive 2015-2016,
Oferte Meniuri Nunti 2015-2016,
Meniu Nunta Botez,
Oferte Organizare Nunta 2015-2016,
Meniuri Ieftine 2015-2016,
Oferte Speciale Evenimente,
Meniuri Evenimente,
Oferta Nunti 2015-2016,
Oferte Botez 2015-2016,
Meniuri Botezuri
Sala nunti noua Bucuresti
Salon Nunta Bucuresti 2015-2016
Oferta salon nunta Bucuresti
Oferte restaurante nunti Bucuresti
 


Home page
Locatii Platinum
Lista Restaurante
Lista Locatii Petreceri
Meniuri festive si recomandari gastronomice
Lista Sali Conferinta
Forum
Contact