Forum Locatii Evenimente
Mai 21, 2012, 10:30:41 *
Bine ai venit, Vizitator. Trebuie să te autentifici sau să îți creezi un cont.
Ai pierdut sau nu ai primit emailul care conține codul de activare al contului?

Autentifică-te cu numele de utilizator, parola și precizează durata sesiunii.
Noutăți: SMF - Just Installed!

Pagina principală   Ajutor Caută Calendar Autentificare Creează un cont  
Pagini: [1] 2
  Imprimă  
Autor Subiect: Alegerea meniului de nunta  (Citit de 2220 ori)
0 Utilizatori și 5 Vizitatori pe acest subiect.
vicky2002
Newbie
*
Deconectat Deconectat

Vezi Profilul
« : Aprilie 23, 2008, 06:46:25 »

Hi, everyone!:)

As vrea sa vorbim despre meniul de la nunta. Eu am anumite nelamuriri, cum ar fi:
- trebuie neaparat sa contina ce spune restaurantul?
- cat de mari ar fi bine sa fie portiile, in cazul in care ai libertatea sa alegi meniul?
- sunt sarmalele Tongue obligatorii?

Eu as vrea sa negociez cu restaurantul meu sa vad daca se poate sa imi aduc eu toata bautura de acasa si sa imi dea tortul.
Memorat
soricica2002
Newbie
*
Deconectat Deconectat

Vezi Profilul
« Răspunde #1 : Aprilie 24, 2008, 08:00:02 »

Buna Vicky,

Eu nu cred ca sunt obligatorii meniurile de la restaurante. Din cate am inteles sunt dora "standard". Poti sa ceri ce vrei (in masura in care pot sa faca ce vrei tu), ba chiar cred ca e mai interesant sa-ti faci meniul tau. In fond nu te costa nimic sa ceri o oferta pentru ce vrei tu! Si daca nu se poate...schimba reataurantul   Grin , cu conditia sa ai destul timp sa gasesti altul.

Nu va fie frica sa aveti imaginatie!!!
Memorat
melissa
Newbie
*
Deconectat Deconectat

Vezi Profilul
« Răspunde #2 : Aprilie 25, 2008, 01:37:56 »

Buna ziua,

Imi dau si eu cu parerea pe aici.
Toate bune si frumoase cu imaginatia, dar trebuie sa ai si cu cine.
1) daca restaurantul nu are bucatar bun, sau pur si simplu nu se pricepe la ce vrei tu....
2) sunt tot felul de oameni (invitati) care stramba din nas la schimbari, la modul: ce nunta e asta fara sarmale; sau: am fost la X la nunta si m-a pus sa ma servesc singur (bufet suedez).
Asa ca eu cred ca trebuie sa fi realista cand alegi o locatie si apoi cu invitatii mai vezi - pana la urma e nunta ta si faci ce vrei (dar iti asumi barfele)

Paste fericit toturor !!!!
Memorat
cucu
Newbie
*
Deconectat Deconectat

Vezi Profilul
« Răspunde #3 : Iulie 16, 2008, 12:31:55 »

Mei fetelor... Eu zic sa ne relaxam si sa nu ne mai batem capul atat! Cat se poate facem, cat nu se poate, asta e..
Adica de ce sa imi iau eu vina ca in tot Bucurestiul se fac sarmale si dobos gretos cu sunca si cascaval? Pana la urma, nu cred ca ei poarta toata vina, ca bag mana in foc ca asta li se cere Huh? Roll Eyes
Memorat
Marius
Newbie
*
Deconectat Deconectat

Vezi Profilul
« Răspunde #4 : Iulie 24, 2008, 02:50:34 »

Important este ca tu, sau eu sau altcineva care doreste sa schimbe chestia asta sa nu gandim asa. Adica sa rezistam la toate parerile care spun sa ne supunem ca 'asta e'..

Parerea mea!
Memorat
Miss Jane
Newbie
*
Deconectat Deconectat

Vezi Profilul
« Răspunde #5 : August 29, 2008, 09:28:13 »

De acord. Daca vrei sa ai amintiri frumoase si ti neaparat la acest aspect al nuntii tale, poti sa faci ce meniu vrei tu! Ca doar tu esti mireasa si asa va ramane in memoria tuturor.
Memorat
regina
Newbie
*
Deconectat Deconectat

Vezi Profilul
« Răspunde #6 : Noiembrie 24, 2008, 11:07:11 »

Buna, toata lumea. Eu nu cred ca lumea cere toate felurile de mancare din meniurile de nunta. Poate doar sarmalele, pentru ca putina lume prepara sarmalele in afara perioadei craciunului. In rest, cred ca ce se da e ieftin, comod si eventual tine mai mult.
Memorat
DespinaF
Newbie
*
Deconectat Deconectat

Vezi Profilul
« Răspunde #7 : Ianuarie 22, 2009, 06:28:43 »

Buna. Daca tineti neaparat sa va personalizati meniul de nunta, sunt sigura ca se poate, daca sunteti amabili cu seful de sala sau persoana cu care vorbiti. Dar trebuie sa va ganditi ca e posibil sa se modifice si pretul si de obicei in plus.
Memorat
Zuza
Newbie
*
Deconectat Deconectat

Vezi Profilul
« Răspunde #8 : Aprilie 29, 2009, 10:22:51 »

Buna fetelor  Wink

Zic fetelor, pentru ca vad ca ii surclasam pe barbati pe acest forum, ca si pe multe altele....
Eu am sa merg pe un meniu ... mai altfel dacat ce am intalnit pe la nunti pana acum. Nu vi se pare plicticos sa mancati acelasi lucru la toate nuntile la care mergeti? Si slava domnului, am fost la destule nunti. Sau botezuri, ca nu e mare diferenta.
Asadar, la mine nu vor fi sarmale! Categoric nu. Si nici salau meunier! Sau mixt grill cu cartofi prajiti.
Acum studiez diverse meniuri, ca doar trebuie sa studiem, nu?  party2
E chiar placut. Cand am sa ma hotarasc, am sa revin cu date complete. Pana atunci ... pofta mare!
Memorat
liza
Newbie
*
Deconectat Deconectat

Vezi Profilul
« Răspunde #9 : Mai 30, 2009, 08:56:13 »

Buna seara tuturor!
Am si eu o intrebare, fireasca, zic eu, pentru vremurile astea. Care mai sunt preturile pentru meniurile de nunta. Ma refer la un meniu decent, intrun restaurant decent. Nici la fitze (adica nu cel mai scump), dar nici intro bodega. Undeva unde sa nu iti fie jena sa-ti inviti prietenii. Am inteles ca preturile au inceput sa mai scada. Mie asa mi se si pare normal. In primul rand pentru ca eu cred ca s-a ajuns la preturi aberante.
O sa dau un exemplu: mi se pare extrem de scump un meniu standard (4 feluri) care costa 60-65 de euro, adica 250-275 RON. O sa fac si un calcul simplu - nu cat ar costa daca iei materia prima de la magazin, ca asta e alta discutie. Daca te duci la restaurant intro zi oarecare si ceri un platou de aperitive, un salau pane cu catofi natur, o friptura cu garnitura si traditionalele sarmale cu mamaliguta. Bine, intro zi obisniuta nu mananci atat decat...daca te numesti Nikita  sign3
Deci: aperitive - 20-30 RON, pestele - 20 RON, friptura sa zicem 30 RON, sarmale 25 RON. Total = 95-105 RON. Mai pui 20 RON pt salate, smantana, ardei, cenzurate. Rezulta maxim 125 RON / persoana. Si e tot la restaurant, eventual la acelasi restaurant. Si atunci de ce sa dai 275 RON la nunta?Huh?
Voi ce ziceti? Nu e cam ... japca?
Astept cu interes pareri.
Memorat
valeryBB
Newbie
*
Deconectat Deconectat

Vezi Profilul
« Răspunde #10 : Iunie 04, 2009, 10:21:58 »

Sunt absolut de aceeasi parere cu Liza!!! Stiti ca pana acum nu mi-am pus problema asa? E clar ca mi se parea scump, dara nu am stat sa fac nici un calcul. Bravo Liza!
Memorat
iubytza
Newbie
*
Deconectat Deconectat

Vezi Profilul
« Răspunde #11 : Ianuarie 12, 2010, 11:16:21 »

Buna seara tuturor!
Am si eu o intrebare, fireasca, zic eu, pentru vremurile astea. Care mai sunt preturile pentru meniurile de nunta. Ma refer la un meniu decent, intrun restaurant decent. Nici la fitze (adica nu cel mai scump), dar nici intro bodega. Undeva unde sa nu iti fie jena sa-ti inviti prietenii. Am inteles ca preturile au inceput sa mai scada. Mie asa mi se si pare normal. In primul rand pentru ca eu cred ca s-a ajuns la preturi aberante.
O sa dau un exemplu: mi se pare extrem de scump un meniu standard (4 feluri) care costa 60-65 de euro, adica 250-275 RON. O sa fac si un calcul simplu - nu cat ar costa daca iei materia prima de la magazin, ca asta e alta discutie. Daca te duci la restaurant intro zi oarecare si ceri un platou de aperitive, un salau pane cu catofi natur, o friptura cu garnitura si traditionalele sarmale cu mamaliguta. Bine, intro zi obisniuta nu mananci atat decat...daca te numesti Nikita  sign3
Deci: aperitive - 20-30 RON, pestele - 20 RON, friptura sa zicem 30 RON, sarmale 25 RON. Total = 95-105 RON. Mai pui 20 RON pt salate, smantana, ardei, cenzurate. Rezulta maxim 125 RON / persoana. Si e tot la restaurant, eventual la acelasi restaurant. Si atunci de ce sa dai 275 RON la nunta?Huh?
Voi ce ziceti? Nu e cam ... japca?
Astept cu interes pareri.

Fataaaaa ... esti geniala! Uite ca nici eu nu m-am gandit sa calculez cam cat ar trebui sa coste un meniu de nunta. Nu din perspectiva asta cel putin.
Bravo! Avem o revelatie! Ce facem cu ea? Pariez ca mai nimic din pacate.
Memorat
ancutza
Newbie
*
Deconectat Deconectat

Vezi Profilul
« Răspunde #12 : Aprilie 19, 2010, 08:43:48 »

Buna! Eu am ales 4 feluri: aperitiv, peste cu legume sote, sarmalute de porc si de vita cu mamaliga si friptura umpluta cu cabanos si usturoi+cartofi taranesti si salata de vara. Voi avea vin rosu si alb de la restaurant, bere, tarii, cafea, apa minerala+plata si sucuri. Si nelipsitul tort...

Fara poezie viata e pustiu
Memorat
romanitza
Newbie
*
Deconectat Deconectat

Vezi Profilul
« Răspunde #13 : Aprilie 19, 2010, 08:57:01 »

La aperitiv poti baga diferite chestii mai sofisticate, pestele il alegi tu in functie de buget, la friptura nu ai prea multe de ales. Ce ziceti de ciorba: eu am fost la o nunta in Oradea si am avut surpriza sa primesc la masa supa de pui. E o traditie in partile alea ca la masa de nunta sa se serveasca traditionala supa de pui. Asa ca, sunteti libere sa alegeti ca va doriti!
Memorat
sonia
Newbie
*
Deconectat Deconectat

Vezi Profilul
« Răspunde #14 : Aprilie 19, 2010, 09:00:56 »

eu sunt din Ardeal si la noi inca se mai serveste ciorba in meniul de nunta>Fructele la noi se dau ori sub forma de salata de fructe ori sunt tot timpul pe masa in fructiera la fel si salatinni si alunele sunt tot timpul pe masa.
deci meniul include
1Aperitiv rece
2Gustare calda-peste cu garnitura
3Ciorba acra-corba de pui a la Greque
4Friptura de 2 feluri-pui porc si garnitura plus salata
5Tort care se taie si se imparte invitatilor
6 Mancarea de dupa cinste -care poate sa fie un gratar cu garnitura varza a la Cluj sau mai stiu eu ce
prajitura la noi se pune pe masa
la noi la plecare se dau nuntasilor pentru femei prajitura si barbatilor bautura--noi vom da sticla de Alexandrion la 250ml
bautura:vin bere wisky angelli garonne visinata ceva tarie si suc si apa monerala
bafta tuturor si poate mai puneti ceva idei de meniu pe site mai ales pt aperitivul rece.
Memorat
cesonia99
Newbie
*
Deconectat Deconectat

Vezi Profilul
« Răspunde #15 : Aprilie 20, 2010, 12:56:03 »

La noi e regula: aperitiv, peste (sau cabanos), sarmale cu piftii, friptura pui cu mamaliguta, friptura porc (sau vita) cu pireu si salata varza, tort si prajituri. De pe masa nu lipsesc fructele si saratelele, alunele, fornetti, etc,in functie de alegerea fiecaruia.
Am auzit un comentariu odata, legat de faptul ca "au servit DOAR o friptura". Asa ca eu nu risc sa plece invitatii mei "flamanzi" si le dau 2 fripturi, pui si vita.
Bafta.
Memorat
miky.love
Newbie
*
Deconectat Deconectat

Vezi Profilul
« Răspunde #16 : Aprilie 20, 2010, 01:01:31 »

Si noua restaurantul ne-a propus 4 tipuri de meniuri. In prima instanta l-as fi ales pe cel traditional cu sarmalute (care este un meniu care nu are cum sa dea gres de altfel), dar inconvenientul din punctul nostru de vedere era ca bautura era limitata, ceea ce ne-a facut sa alegem un meniu cam simandicos dar care are free bar.
Chiar ma gindeam cum o sa descurce unii invitati cu prepelita...sau ce or sa faca cu bolul cu apa care il aduc linga prepelita, care este pentru spalat "gherutele" dupa ce maninci lighioana. Ma gindeam chiar sa fac un tutorial "Cum se maninca prepelita" si sa il rog pe viitorul meu sot sa il dea pe mail la angajati/prieteni (care sunt marea majoritate a invitatilor).
In mare sa iti spun ce cuprinde meniul:
1. aperitiv care e axat mai mult pe produse innotatoare (fructe de mare, peste, icre negre)
2. morun a la grenoblese
3. prepelita cu fructe
4. chateaubriant
5. tort (nu stiu de care ca inca nu l-am ales, poate ma ajuta cineva in privinta asta)
6. fructe, alune si fistic
7. bautura: orice si oricit (martini, campari, votca de diverse feluri, whiskey vin alb, rosu, roze, sucuri si cafele... )
Memorat
sandra
Newbie
*
Deconectat Deconectat

Vezi Profilul
« Răspunde #17 : Aprilie 20, 2010, 10:41:40 »

Se pare ca prin Ardeal aperitivul cald este reprezentat de supa de taitei... in timp ce la noi este pestele... Sincera sa fiu... la cat de mult imi place mie pestele sau supa... as putea renunta la acest aperitiv...
Memorat
tereza
Newbie
*
Deconectat Deconectat

Vezi Profilul
« Răspunde #18 : Aprilie 20, 2010, 08:03:10 »

Eu in loc sa pun fructe pe masa am sa am o salata de fructe in meniu pt ca imi vine rau numai la gandul ca lumea in rochie de seara o sa papa piersica din care curge toata zeama o sa isi desfaca portocala sau sa isi curete kiwi sau mai stiu eu ce.

Memorat
redflower
Newbie
*
Deconectat Deconectat

Vezi Profilul
« Răspunde #19 : Aprilie 21, 2010, 10:54:37 »

Noi am avut cam asa:
MENU:
Antipast:
•   conuri de Bresaola
•   prosciutto si pepene galben
•   pizzette de vinete
•   diverse salamuri taiate
Primul fel:
•   sarmale piemonteze(Caponet)
•   orez cu legume
Felul al doilea:
•   pui la cuptor cu cartofi la cuptor si morcovi in unt
Tortul
Macedonia din fructe proaspete si inghetata
Sucuri, cafea si apa

Cam atata...mie mi se pare maulta mancare...eu una nu reusesc sa mananc asa de mult...  sign3
Memorat
Pagini: [1] 2
  Imprimă  

Schimbă forumul:  

Creat cu MySQL Creat cu PHP Powered by SMF 1.1.3 | SMF © 2006-2007, Simple Machines LLC
Traducerea în limba română © 2006-2007 www.smf.ro
Validat cu XHTML 1.0! Validat cu CSS!
Pagină creată în 0.206 secunde cu 20 cereri.