Verifica disponibilitatea

Adresa: Sos Bucuresti-Ploiesti 10, Sect. 1, Bucuresti Tel: 0722 291 195 / 0733 159 846 / 021 232 4582
Email: rezervari@restaurantvoievodal.ro Web: www.restaurantvoievodal.ro

Restaurant Voievodal Baneasa

Despre noi
Pe vechile mosii ale boierilor Vacaresti, adica zona Baneasa de astazi pe Sos.Bucuresti-Ploiesti la nr. 10 al Bucureştilor, aflam amplasamentul Restaurantului Voievodal BANEASA, inaugurat la mijlocul anilor 2013.
Locaţia cu aer de conac boieresc, amenajarea autentica, preparatele şi modul lor de servire sunt toate gândite ca oaspeţii să se simtă asemeni domnitorilor si boierilor din vechime – trataţi şi ospătaţi regeşte, ce erau gazduiti la curtea marelui ban Serban Vacarescu si a sotiei sale baneasa Ecaterina Vacarescu.
După aproape patru decenii, restaurantul a trecut printr-un proces de renovare şi ambientare menit să îl readucă cu succes în circuitul HORECA. Elementele de arhitectură şi decor sunt specifice secolelor XV – XVII, pornindu-se de la dorinta reinvierii atmosferei unei curti domnesti, acel farmec de curte de palat, de conac boieresc, având în vedere că din vechiul ansamblu domnesc, ceea s-a menţinut foarte bine pana astazi, regasim doar  Biserica cu hramul Sf.Nicolae, ctitorita in anul 1792 de Elena Vacarescu.
Întregul edificiu este decorat asemeni vechilor cetăţi de odinioară, cu armuri ale cavalerilor, tapiserii de epocă, halebarde ale gărzilor de la palat şi arme ale nobililor, ce par ca-si asteapta stapanii…..
În armonie cu întregul ambient şi concept, servirea preparatelor se face în vase de lut, din lemn, în ţepuşe sau chiar la sabie.
Suprafaţa întregului ansamblu este un spatiu semideschis, ce acopera aproximativ 1.500 mp fiind compartimentat în doua saloane generoase ce însumează un număr de aproximativ 400 de locuri si este situat pe unul dintre malurile lacului Herăstrău, cu zonă de fumători/nefumători şi parcare cu 30 de spaţii auto.
Primul dintre saloane, Salonul Domnesc, situat in dreapta recepţiei, îmbină în mod armonios o ambientare de secol XV (duşumea de lemn de frasin, coloane stil, şemineu de epocă funcţional) cu o utilare în stil modern şi poate primi 200 de oaspeţi.
 
Salonul Domnesc cu o capacitate de 200 de locuri, este un salon de zi, tip braserie, destinat in special serviciului á la carte; de aici de ajunge pe terasa de vară, ce aminteste de gradinile curtilor domnesti de odinioara, care gazduieste 200 de locuri la mese stil din lemn, fiind un spaţiu deschis, realizat pe doua nivele, ce beneficiază totodata si de o impunatoare panoramă înspre lacul Herăstrău.
Spaţiul se continuă cu salonul al doilea, Salonul Voievodal, care respectă acelaşi registru ambiental şi beneficiaza intr-o mai mica masura de superba privelişte asupra lacului Herastrau, al cărui relief este inspirat scos  în evidenţă graţie peretelui din sticlă special creat.
 
Salonul Voievodal, ce poate acomoda un numar de 200 de persoane, este destinat în special acţiunilor de tip banqueting, cu spatiu central pentru dans.
 
Restaurantul dispune de o vinotecă ce poate gazdui sesiuni de degustari de vinuri, ce este aflată în lobby-ul incintei, în care se află amplasate pe un perete de aproximativ 20 mp, un numar de peste 200 de sortimente de vin.
Salonul de zi, mai adaposteste un grătar pe jar, de dimensiuni impresionante, cu expunere spre clienţii care pot admira astfel întregul proces de pregătire şi preparare al reţetelor la grătar.
Bucătăria este una de specific naţional, cu accente medievale, cum şade bine unui restaurant voievodal, iar cartea de vinuri conţine o aleasă selecţie a celor mai reprezentative soiuri de vin românesc, alături de un număr restrâns de etichete reprezentative din tarile cu veche traditie in vinificatie.
În ceea ce priveşte cuhnia (bucataria), s-a luat ca reper secolele XVI – XVIII, introducandu-se în meniu si  preparate care se consumau in vechime. Şi modul de servire de astăzi respectă cam ceea ce era atunci – cand se mânca destul de mult, în speţă carne (şi acum clienţii solicită cel mai mult preparatele pregatite in mod natural la jar), se bea foarte mult vin – în crame se pastrau budanele cu vin,  pe lângă alimente şi arme; la fel şi astăzi, vinoteca găzduieşte vinuri de colecţie, fie ele albe, roşii sau roze, vinuri linistite sau de colectie precum si vinuri spumante.
 
Evenimente speciale
Restaurantul organizează si evenimente speciale, din categoria : cocktailuri, recepţii, dineuri oficiale, precum si mese de afaceri, cine turistice, petreceri private şi tradiţionalele ospeţe româneşti (aniversari nunţi, aniversari botezuri, alte aniversări ocazionale) de până la 400 de persoane.
Exista disponibilitatea personalizarii fiecarui meniu în funcţie de gustul si chimirul clientului şi se ofera zilnic un incantator program muzical instrumental susţinut de taraful locului.
 
Va asteptam cu drag intr-un loc de poveste!
Echipa Restaurant Voievodal Baneasa
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Cautari frecvente:
Ballroomuri Bucuresti
Restaurante Nunta Bucuresti 2017
Locatii nunta Bucuresti
Locatie Nunti Bucuresti 2017
Locatii Nunti Bucuresti
Locatie Nunta Bucuresti
Restaurant Nunti Bucuresti
Restaurant de Nunti Bucuresti
Saloane Nunta Bucuresti
Sala Nunta Bucuresti
Restaurante Nunti Bucuresti Restaurant Voievodal Baneasa 01  Restaurante Nunti Bucuresti Restaurant Voievodal Baneasa 02  Restaurante Nunti Bucuresti Restaurant Voievodal Baneasa 03  Restaurante Nunti Bucuresti Restaurant Voievodal Baneasa 04  Restaurante Nunti Bucuresti Restaurant Voievodal Baneasa 05  Restaurante Nunti Bucuresti Restaurant Voievodal Baneasa 06  Restaurante Nunti Bucuresti Restaurant Voievodal Baneasa 07  Restaurante Nunti Bucuresti Restaurant Voievodal Baneasa 08  Restaurante Nunti Bucuresti Restaurant Voievodal Baneasa 09  Restaurante Nunti Bucuresti Restaurant Voievodal Baneasa 10  Restaurante Nunti Bucuresti Restaurant Voievodal Baneasa 11  Restaurante Nunti Bucuresti Restaurant Voievodal Baneasa 12 
Home page
Meniuri festive si recomandari gastronomice
Lista Restaurante
meniuri festive
Lista Sali Conferinta
Lista Locatii Petreceri
Contact